Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian-Nechita Oros și secretatul de stat Aurel Simion au deschis în data de 29 septembrie 2020, la sediul instituției, evenimentul ”Stop deșeurilor și risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!”, organizat în colaborare cu InfoCons, în cadrul căruia a fost demarată campania de informare și conștientizare asupra efectelor majore și pe termen lung ale risipei de alimente ”Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente!”.
În cadrul intervenției sale, ministrul Adrian Oros a declarat că realizarea obiectivului de reducere a risipei de alimente presupune eforturi susținute, la toate nivelurile. Totodată, oficialul MADR a transmis necesitatea implicării tuturor actorilor, atât a autorităților competente, cât și a societății civile și a mediului de afaceri, pentru a avea o politică națională coerentă de reducere a risipei alimentare.
În acest context, Adrian Oros a afirmat: ”Principala soluție pentru schimbarea comportamentului consumatorilor este educarea și informarea acestora, atât în familie cât și în școli. Sunt necesare și reglementări clare și coerente între instituțiile care au atribuții în această direcție, astfel încât să fie creat un cadru legislativ și comportamental care să transforme toate aceste deziderate în realitate. Am convingerea că întâlnirea de astăzi va fi percepută ca un