În data de 28 septembrie 2020, secretarul de stat Gheorghe Ștefan a participat în sistem video-conferință la reuniunea miniștrilor agriculturii din țările membre ale Grupului de la Vișegrad, în format extins (Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia și Bulgaria, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, România și Slovenia: GV4 + 7]), reuniune ce s-a bucurat și de participarea comisarului european pentru agricultură Janusz Wojciechowski. Alături de secretarul de stat s-au aflat directori și experți ai direcțiilor tehnice de specialitate din cadrul MADR.
Evenimentul a fost organizat de Ministerul agriculturii din Polonia și a avut ca scop realizarea unui schimb de opinii privind teme de actualitate precum: Politica Agricolă Comună după 2020, impactul strategiei „De la Fermă la Consumator” (F2F) și al strategiei „Biodiversitatea UE Strategia pentru 2030 ” privind agricultura europeană. Un alt subiect al întâlnirii a fost aplicarea noilor tehnologii în agricultură în contextul provocărilor climatice.
În intervenția din cadrul primei părți, secretarul de stat Gheorghe Ștefan a subliniat necesitatea ca legislația privind Politica Agricolă Comună pentru următorul Cadru Financiar să fie adoptată cât mai rapid pentru a putea răspunde eficient și din timp provocărilor pe care le întâmpină producătorii. De asemenea, oficialul a declarat că este importantă și consolidarea capacității de cooperare și asigurare